Малко преди 3 март Росен Петров-Животното е излязъл предсрочно от затвора, научи News. Bg от свои източници. Предсрочното освобождаване се дава за добро поведение и отработване, казаха те.

Припомняме, Росен Петров, по прякор Животното, бе задържан в Несебър и доведен в Софийския затвор да изтърпи наказанието си от 5 години и 3 месеца, които започнаха да текат през август 2015 година.

На 17 февруари 2015 година Петров е осъден от Спецсъда за участие в организираната престъпна група на Златомир Иванов - Златко Баретата за разпространение на наркотици в София.

Цацаров прекрати „болничния” на Росен Петров-Животното и го вкара в затвора

Цацаров прекрати „болничния” на Росен Петров-Животното и го вкара в затвора

Образуваха дисциплинарка срещу шефа на спецпрокуратурата Светлозар Костов

Съдът му е наложил наказание "лишаване от свобода" за три години и три месеца, които трябвало да излежи ефективно. Въпреки това Росен Петров не бил задържан и останал на свобода.

Според споразумението Петров се признал за виновен, че от 2003 г. до 9 юни 2010 г. е участвал в наркогрупата на Баретата. Именно на базата на това споразумение е наложено наказанието за лишаване от свобода. Освен това то е трябвало да бъде изтърпяно при строг общ режим в затвор.

С присъда от 31 май 2006 г. пък Петров е осъден за причиняване на смърт по непредпазливост. На 5 юли 2004 г. при шофиране в пияно състояние причинил смъртта на един човек. Бил осъден на две години затвор, като изпълнението на наказанието било отложено за изпитателен срок от три години. На 6 юли прокурор от спецпрокуратурата е изпратил на началника на ОЗ "Охрана"-София актовете за изпълнение.

Пуснаха Росен Петров-Животното на свобода

Пуснаха Росен Петров-Животното на свобода

Животното излиза на свобода

Няколко дни по-късно - на 10 юли, в спецпрокуратурата била депозирана молба от адвоката на Петров, който поиска изпълнението на наказанията да бъде отложено. Причината - заболяване на осъдения и предстоящо през септември 2015 г. Оперативно лечение във Военномедицинска академия. Наблюдаващият прокурор постановил, че Петров няма заболяване, което да му пречи да изтърпи наложеното наказание.

Отбелязва се още, че на 6 август 2015 година Росен Петров е бил сред най-активните участници във футболната агитка на ЦСКА, предвождана от Гриша Ганчев, която нахлула в зоналния клуб на БФС на Националния стадион "Васил Левски", а на 12 август е засечен да почива на Българското Черноморие.

С неговото име е свързано и уволнението на бившия шеф на Спецпрокуратурата Светлозар Костов.

Светлозар Костов бе наложено поредното му, трето, наказание - намаляване на заплатата с 15% за една година. Това стана с предложение на главния прокурор Сотир Цацаров за нарушения при случайното разпределение на делата, неизпълнение на разпореждане на зам.-главен прокурор и липса на контрол по спазване на сроковете.

Припомняме, Костов отложи изпълнение на 5-годишна присъда на Росен Петров - Животното от групата на Златко Баретата заради заболяване, без да направи проверка на фактите. След това Росен Петров беше арестуван на плажа в Несебър и вкаран в затвора.