СГС уважи искането на защитата на подсъдимия Ерман Занков за отлагане на днешното съдебно заседание с мотивите, че не му е било предоставено достатъчно време да се запознае с материалите по делото.

Припомняме, бившият директор на Агенцията по рибовъдство и аквакултури е обвинен по член 219 от НК за безстопанственост.
(Длъжностно лице, което не положи достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването или запазването на повереното му имущество или за възложената му работа и от това последва значителна повреда, унищожение или разпиляване на имуществото или др значителни щети на предприятието, или на стопанството, се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба до 5000лв.).

Като втора причина за отлагане на делото адвокат Григоров посочи недостатъчната компетентност на младшия прокурор по делото Клементина Паличева в досъдебното производство.

След съвещание съдът прие първото искане на защита за отлагане на днешното заседание с цел да се даде възможност на защитата да се запознае с материалите по делото и отхвърли второто искане за отвод на прокурора по делото.
Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 12 март 2007 година.