Отложиха за януари делото за строежа на Алепу, съобщава БНР.

Причината е временна нетрудоспособност на прокурора.

Прокуратурата трябваше да се изправи срещу РИОСВ-Бургас в съда днес.

Държавното обвинение счита, че екоинспекцията в нарушение на закона е съгласувала строителния проект без извършване на оценка за въздействие върху околната среда.

Припомняме, преди седмица Върховния административен съд отсъди, че разрешителното за строежа на т. нар "подпорна стена" е нищожно.

Инвеститорът на строежа на Алепу ще съди държавата в Страсбург

Инвеститорът на строежа на Алепу ще съди държавата в Страсбург

След като ВАС обяви разрешителното за строеж за нищожно

Случаят със строежа на плаж "Алепу" придоби отново широк обществен отзвук през лятото на 2020 г. след протести на еколозите, след като вече веднъж бе спрян през пролетта на 2019 г.

Екозащитници изразиха предположение, че свлачището на плажа е било активирано умишлено, за да има претекст за изграждането на брегоукрепителното съоръжение, което обаче съмнително прилича на хотел. От Камарата на геодезистите определиха въпросната конструкция като гавра със закона.

От април месец тази година курортният комплекс "Алепу Вилидж" е с нов инвеститор, след като "Главболгарстрой" се оттегли от проекта. Дружеството "ГБС Турс" ЕАД, носител на отстъпено право на строеж и на разрешението за строеж на ваканционното селище, ги продаде на частния инвеститор и строителен предприемач Стоян Василев.

ВАС окончателно: Разрешителното за строежа на Алепу е нищожно

ВАС окончателно: Разрешителното за строежа на Алепу е нищожно

Административни актове не могат да се дублират