Отново отложиха делото срещу Вальо Топлото, съобщава БГНЕС.

Днес в Софийския градски съд се състоя поредното заседание по казуса с бившия директор на "Топлофикация" Валентин Димитров.

В съдебна зала той се яви със своя адвокат. Призовано беше и вещо лице, което отново да даде показания.

Въпреки че се предвиждаше днес да бъдат изчетени пледоариите, заради липсващ писмен отговор от страна на "Топлофикация" след 20-минутно заседание беше насрочена нова дата - 13 юни.

Вальо Топлото влиза в затвора, ВКС потвърди тригодишната му присъда

Вальо Топлото влиза в затвора, ВКС потвърди тригодишната му присъда

Решението е окончателно

Припомняме, сагата започна през 2006 г., когато Димитров беше обвинен, че между 1999 и 2003 г. е нарушил валутното законодателство при извършването на сделки в Австрия за над 432 000 долара.

Първоначално той беше осъден на 14 години затвор. През 2012 г. обаче Софийският апелативен съд го оправда, след като прие, че няма заобикаляне на ЗОП при сключените договори с "Шибър", защото имало договорености на държавата с Европейската банка за възстановяване и развитие и със Световната банка, а търговете били проведени по правила на банките.

Година по-късно Върховният касационен съд върна делото на Софийския апелативен съд с мотива, че разплащането ставало с пари на "Топлофикация", а не на чуждите банки, което означавало, че Законът за обществените поръчки е трябвало да бъде спазен.

Делото срещу Вальо Топлото без изгледи за скорошен край

Делото срещу Вальо Топлото без изгледи за скорошен край

Отложиха го за 29 октомври