Районният съд в Асеновград отказа молбата на Петър Низамов - Перата да бъде освободен от ареста. Перата пожела да бъде освободен, защото имал проблеми с кръвното налягане. Перата искал и да завърши навреме образованието си, но това било възпрепятствано от задържането му.

Перата се появи в Асеновградския районен съд с брада, като посочил, че това е в знак на протест срещу нарушаването на човешките му права, съобщи bTV.

Петър Низамов - Перата се оказа социално слаб

Петър Низамов - Перата се оказа социално слаб

Той живеел от заплатата на съпругата

Припомняме, на 2 юли, неделя, по време на най-големия протест в Асеновград, Петър Низамов - Перата удари с юмрук оператор на bTV. Беше установено, че след възникването на разпрата и без да бъде провокиран Низамов се насочил към оператора на bTV, с когото не се познавали, хванал го с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. В същото време Перата отправял и множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал. На 6 юли Районният съд в Асеновград реши Перата да бъде задържан за постоянно. 

Съдът обаче прецени, че аргументите на Перата не са основателни с оглед на извършеното от него деяние - Перата ударил оператора Петър Джанаваров и го заплюл, причинявайки му телесна повреда.

Прокурорът Венелин Савов заяви, че са налице безспорни доказателства, че именно Перата е извършил деянията, причинявайки лека телесна повреда, придружено с непристойни действия.

От своя страна Низамов заяви, че решението на съда е позорно. "Позор! Позор!..Гледайте записа, качен на моята "Фейсбук" страница. Там всичко се вижда как съм нападнат, без абсолютно никакво основание", защити се Перата.