Скоро всички участници в обира в Перник ще бъдат заловени. Тази прогноза направи вътрешният министър Валентин Радев по време на блиц контрола в ресорната парламентарна комисия.

Постоянен арест за съучастника на тримата обирджии на банкомати

Постоянен арест за съучастника на тримата обирджии на банкомати

Ще лежи до 10 години, ако бъде признат за виновен

Случаят бил на вниманието на разследващите. "Направихме го по правилния начин", похвали се силовият министър. Стана ясно още, че Радев е доволен, че не е използвана огнева сила, защото е щяло да има простреляни.

"Знаем кои са тези хора", отчете Радев и добави, че МВР работи по операцията и е въпрос на време да има резултати. "Чакаме ги, знаем ги кои са, надяваме се, че скоро ще ги изправим пред прокуратурата."

Тримата издирвани обирджии напуснали страната?

Тримата издирвани обирджии напуснали страната?

Продължава издирването на тримата мъже, взривили банкомат в Сапарева баня

Припомняме, при акцията за издирване на бегълците бяха използвани дронове и термокамери.

Снимка 322750

Източник: News.bg

Припомняме, въпреки организираната мащабна акция на МВР, тримата мъже все още се издирват. Те успяха да се измъкнат на полицаите в поле до село Боснек.
Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов са обявени за национално издирване.

През ноември главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че тримата мъже са опасни. МВР моли всички граждани, които имат информация за издирваните мъже да сигнализират на телефон 112 или в най близкото полицейско управление. Полицията гарантира анонимността на всеки подал информация.

Вътрешният министър Валентин Радев обясни пред депутатите от ресорната комисия в парламента, че в доклада, получен от турските служби, не пише, че в южната ни съседка има цигари - незаконен внос от България. Според Радев в документа пишело, че "Булгартабак" е източник на цигарите, но те са попаднали в Турция от трета страна.