В Перник са задържани двама от издирваните за взривове на банкомати в София, които избягаха при полицейската акция в село Боснек.

Арестуваните са 40-годишния Красимир Йорданов - Джонката и 35-годишния Кирил Микев - Свещичката, наложена им е полицейска мярка за задържане в рамките до 24 часа. Те са задържани тази нощ от служители на Второ и Първо РУ-Перник.

Снимка 322750

Източник: News.bg

Към 12.30 ч. автопатрул на "Пътна полиция" спрял за проверка лек автомобил Фолксваген "Голф". Колата се движела от пернишкия кв. "Църква" посока с. Студена и след като полицаите подали сигнал на шофьора, колата спряла на около 150 метра от униформените. Двама мъже изскочили от автомобила и побягнали - прескачали огради, бягали през дворове. Преследването продължило около час, когато единият бил задържан на улицата, а другият - заграден докато опитвал да се покрие във водите на р. Струма.

Двамата са обявени за издирване през миналата година, след като ноември месец бяха предприети активните издирвателни действия на територията на областите Кюстендил и Перник, във връзка с разследване за увреден банкомат в Сапарева баня. Сигналът за извършеното престъпление бе получен към 3.30 часа на 9 ноември. При извършения на място оглед бе установено, че устройството е взривено. Стартира и разследването по случая, в рамките на което двамата мъже бяха заподозрени в съучастие към престъплението.

Те са задържани в полицейския арест, а оперативните действия продължават под ръководството на прокуратурата.

Срещу двамата вече има повдигнати обвинения от Районната прокуратура в Дупница. Предстои прокуратурата да поиска постоянното им задържане.

Хванати са двамата заподозрени за взривяване на банкомати в столицата
Обновена

Хванати са двамата заподозрени за взривяване на банкомати в столицата

Красимир Йорданов и Кирил Микев са задържани след преследване край Перник

Припомняме, МВР издирваше трима мъже, заподозрени за серията от обири на банкомати в страната.

Съдът в Дупница разгледа на 13 ноември 2017 г. иск на прокуратурата за постоянен арест спрямо единствения задържан за последния обир на банкомат в Сапарева баня - Господин Динев.

Според обвинението на прокуратурата 34-годишният Динев е помагал на престъпната група за взривяването на банкомата. Той помагал на обирджиите и да се измъкнат от местопрестъплението - Динев шофирал лек автомобил, който осигурявал на групата безпрепятственото им измъкване.

Припомняме, въпреки организираната мащабна акция на МВР, тримата мъже се издирваха. Те успяха да се измъкнат на полицаите в поле до село Боснек. Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов са обявени за национално издирване.

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че тримата мъже са опасни. Според Младенов тримата вече са се опитали и да напуснат страната.

Пернишките крадци да бъдат заловени скоро, очаква Валентин Радев

Пернишките крадци да бъдат заловени скоро, очаква Валентин Радев

"Направихме го по правилния начин", похвали се Радев