5-годишно дете е било нахапано от питбул. Инцидентът е станал в жилищен комплекс край Нови Хан в неделя, съобщава Нова телевизия.

Кучето било на съсед на пострадалия Сашко. Детето е нахапано жестоко по лицето. То карало колело, когато питбулът му се нахвърлил. Случилото се е заснето от охранителни камери.

Свидетел на кучешкото нападение става Милица Максимова. Тя разказва, че поводът на кучето явно е бил по-свободен и то завлякло собственика си. Тогава четириногото захапало детето за ухото. След това започнало да го хапе по главата. Детето паднало зад колелото.

Питбулът е разкъсал ухото на момченцето. Следите от зъби личат по ръката и главата му. Стопанинът започнал да рита кучето си, за да го спре.

Майката на детето Анелия Боричева разказва, че след това собственикът е освободил захапката на кучето, за да може то да пусне главата на Сашко. Тя обяснява, че по принцип тези кучета имат невероятна захапка и може да се случи най-лошото.

Собственикът твърдял, че кучето му не е нападнало момченцето. Тогава майката го попитала как детето е попаднало в захапката на животното, а мъжът отговорил, че повече няма да се повтори. Той не желае да застане пред телевизионната камера. Дъщеря му обяснява, че мъжът знаел, че агресивните кучета трябва да се разхождат с намордник, но не го спазвал.

По случая в полицията е образувана преписка. До седмица ще се изясни дали собственикът ще бъде наказан.

Лекарите смятат, че раните на детето ще заздравеят бързо, но страхът можел да остане за цял живот.