По искане на Районна прокуратура - Казанлък съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 23-годишен мъж за кражба на метални елементи от железопътната инфраструктура.

До момента е установено, че в периода от 27 април до 2 май 2017 г., обвиняемият Рашо С. демонтирал и извършил кражба на метални елементи от железния път в района между гарите на село , община Стара Загора, и село Тулово, община Мъглиж. За целта момчето използвало метален ключ.

До момента е изяснено, че 23-годишният е задигнал 67 броя трифони, 16 метални "П" образни планки, 13 болтове с полусферична форма, 16 метални гайки и 16 метални шайби, представляващи стегателен комплект. След това той предал откраднатите вещи в пункт за изкупуване на метални отпадъци в гр. Мъглиж.

Арестуваха мъж, откраднал релси от ж.п. път

Арестуваха мъж, откраднал релси от ж.п. път

Задигнал скрепителен материал при прелеза на казанлъшкото село Ръжена

По случая са извършени разпити на свидетели, разпознавания на лице, събрани са писмени доказателства. Обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове, съобщава прокуратурата.

23-годишният е осъждан 6 пъти. Всичките пъти - за престъпления против собствеността - кражби. Последно той е бил освободен на 9 декември 2014 г. от затвора в гр. Стара Загора.

Настоящето престъпление е определено като тежко и умишлено. За подобно деяние закона предвижда наказание "лишаване от свобода" от 5 до 15 години.