Привикаха шефа на "Сиела Норма" Веселин Тодоров в МВР при служебния министър Бойко Рашков, съобщава БНТ.

Това се случи, след като по-рано днес Рашков разпореди спешна проверка, която да изясни въпроса с новопоявилите се машини на фирмата доставчик. Проверката трябва да приключи до края на днешния ден.

Във вътрешното министерство Тодоров отрече да са внесени нови 199 машини и нарече новината фалшива. Той обясни, че това са онези 150 машини, открити в склад на летището отпреди два дни, плюс още техни машини.

Той отрече да има разнопосочност в информацията и подчерта, че винаги е казвал, че поддържат резервни машини пропорционално спрямо броя на изборните машини. При 12 000 трябват 400. Това било практика на добрите компании.

Демерджиев иска да се разследват връзките на "Сиела Норма" с ГЕРБ

Демерджиев иска да се разследват връзките на "Сиела Норма" с ГЕРБ

Появата на допълнителни машини за гласуване целяла дискредитиране на изборите

Шефът на "Сиела Норма" определи като спекулация твърденията, че повредени машини ще се подменят в изборния ден. Той подчерта, че това ще става само преди изборите или след първия тур, ако дефектират машини.

Припомняме, снощи стана ясно, че още 199 машини за гласуване с неясно предназначение се намират в склад на фирмата "Сиела Норма" в бившето Висше транспортно училище "Тодор Каблешков" в София

Това е трета подобна партида, след като други две - една от 228, друга от 150, бяха открити през изминалите дни. После се появиха още 36 такива устройства във Варна. Така общо машините, които изникнаха като гъби след дъжд в страната дни преди изборите, стават общо 613. От фирмата доставчик твърдят, че тези машини са доставени, за да служат за резервни части и ремонт на устройствата, които ще бъдат използвани в изборния ден.

Днес правосъдният министър Иван Демерджиев изрази мнение, че действията на "Сиела Норма" са целенасочени и настоя да се изследват връзките между фирмата и предишните управляващи.

ЦИК очаква реакция на МВР и ДАНС за машините, които никнат като гъби след дъжд

ЦИК очаква реакция на МВР и ДАНС за машините, които никнат като гъби след дъжд

Създава се напрежение сред хората, което противоречи на логиката, според Томов