Днес във Варненския окръжен съд ще бъдат разпитани последните двама свидетели по наказателното дело срещу Георги Цветанов, обвинен за бруталното изнасилване и убийството на състудентката си Радостина Евтимова.

Според обвинителния акт на 06 март тази година във Варна Георги изнасилил момичето. В обвинението пише, че той умишлено, по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост е убил Радостина, като деянието било извършено, за да прикрие зверското изнасилване.

Днес ще бъдат разпитани братът на приятеля на убитото момиче и състудентът на Георги - Параскевас Караникоглу.

До този момент са изслушани много свидетели и експерти, изготвени са различни експертизи. В началото на декември месец тази година, заради рязко влошаване на здравословното състояние на един от съдебните заседатели се наложи процесът да бъде преустановен.

Пресслужбата на съда припомня, че през февруари 2010 година, когато делото ще продължи остава да бъдат разпитани експертите, изготвили заключението по експертизата на мобилния телефон на Георги Цветанов и на компютъра на Радостина.

Ако тогава страните не направят други искания, предстоят разпитът на подсъдимия, пледоариите на обвинението, на защитата на близките на убитото момиче и на адвокатите на Георги Цв.