Прокуратурата е привлякла като обвиняем Росен Петров - "Животното", който е отправил заплахи към Дора Милева - синдик на изпадналото в несъстоятелност дружество ПФК "ЦСКА АД".

Това се е случило по време на опита за провеждане на търг за емблемата и имуществото на дружеството, на 30 март, в административната сграда на стадион "Българска армия", в София.

Сред отправените от Петров към Милева реплики били думите, "Ако не отвориш офертата и не отмениш търга, няма къде да се скриеш...ще те намерим дори на луната...ще пострадаш!"

Действията на Петров били възприети от множество свидетели, като за инцидента незабавно било сигнализирано на органите на СДВР.

Служителите на реда задържали Петров, а по случая било образувано досъдебно производство. Впоследствие му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 144, ал. 2, вр. ал. 1 НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

Предвид изключително високата обществена опасност на личността на Петров, основаваща се на неговите многобройни предходни осъждания, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия до 6 април.

Той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

Освободиха предсрочно от затвора Росен Петров-Животното

Освободиха предсрочно от затвора Росен Петров-Животното

С името му е свързано и уволнението на шефа на Спецпрокуратурата

Припомнямв, че малко преди 3 март Росен Петров-Животното е излязъл предсрочно от затвора. Предсрочното освобождаване е дадено за добро поведение и отработване.

Росен Петров, по прякор Животното, бе задържан в Несебър и доведен в Софийския затвор да изтърпи наказанието си от 5 години и 3 месеца, които започнаха да текат през август 2015 година.

На 17 февруари 2015 година Петров е осъден от Спецсъда за участие в организираната престъпна група на Златомир Иванов - Златко Баретата за разпространение на наркотици в София.