Полицаи проверяват един от офисите на Миню Стайков в центъра на Карнобат. Акцията е започнала малко след 8 часа тази сутрин, пише "24 часа", позовавайки се на съседи.

Цивилни полицаи разпитват двама служители на бизнесмена, които са в офисите. По неофициална информация вътре има и представители на спецпрокуратурата.

Служителите в този офис в центъра на Карнобат се занимават предимно с изкупуване на земеделска земя, разказаха жители на града.

Отвлечен и пребит е синът на Миню Стайков
Обновена

Отвлечен и пребит е синът на Миню Стайков

Мъжът е в "Пирогов"

Над 7 часа продължава проверката в офиса на бизнесмена Миню Стайков в центъра на Карнобат, информира БНР. От Община Карнобат са осигурили две поемни лица, които наблюдават претърсването на помещението. По непотвърдена информация, в момента се проверяват и се изземват документи и проект, финансиран по програмата на ЕС "Млад фермер".

Обвинението на Спецпрокуратурата преди месеци бе, че има данни, че Стайков неправомерно е ползвал пари по тази програма.

Това е единственият офис на бизнесмена Миню Стайков в града. Стайков е в следственият арест от септември миналата година. Той е разследван и за производството на цигари без бандерол.

Започва проверка на всички къщи за гости, построени с евросредства

Започва проверка на всички къщи за гости, построени с евросредства

Главният прокурор нареди проверка и придобитите с финансова помощ от ЕС коли

Междувременно в цялата страна продължава скандала с къщите за гости, които се проверяват от прокуратурата, МВР и на земеделското министерство.

Ефикасността на разследванията срещу злоупотреби с европари бе посочена от ръководителя на Правната програма на "Отворено общество" Иванка Иванова като ключов фактор за отпадане на европейското наблюдение над България.

По непотвърдена информация на БНР проверката е свързана със злоупотреби с евросредства по програмата "Млад фермер". В полицейската акция участват служители на МВР, ДАНС и Специализираната прокуратура. Те разследват измами със средства от европейски фондове. Акцията е на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас.

Спецпрокуратурата се зае с измамите с евросредства

Спецпрокуратурата се зае с измамите с евросредства

Акция в София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас

Припомняме, срещу Стайков е повдигнато обвинение за ръководене на престъпна група за държане и продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

На 5 септември 2018 г. Специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Ден по-късно стана ясно, че тя е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

През декември Стайков беше оставен за постоянно в ареста.

С решение на Специализирания апелативен съд от 26 март 2019 г. Стайков бе върнат в ареста. Той ще бъде лекуван в МВР болницата под охрана.