Бившият член на Комисията по хазарта Пламен Георгиев, който е сред обвиняемите по делото на бизнесмена Васил Божков, е пуснат под домашен арест, съобщи "24 часа".

Решението е на Апелативния специализиран съд от днес.

Магистратите са отменили определение на спецсъда, който преди дни е отказал да пусне Георгиев от ареста на "Г.М.Димитров". Делото е гледано по скайп.

Припомняме, че на 18 февруари Апелативния специализиран наказателен съд наложи спрямо Пламен Георгиев, бивш член на Комисията по хазарта най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Тогава Тодор Марков, който е член на същата комисия, му беше определена мярка "домашен арест".

Единият от обвинените от Комисията по хазарта остава в ареста

Единият от обвинените от Комисията по хазарта остава в ареста

Тодор Марков остава под домашен арест

Припомняме, бизнесменът Васил Божков е с повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. Допълнително срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите. Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков. Знае се, че в ОАЕ Васил Божков е бил с още един от обвинените с него, когато му е наложена мярка за задържане. Ден по-късно във Виена бе задържан и още един от обвинените по разследването в хазарта - бизнесменът Борис Бекяров.

Задържаха още двама от Комисията по хазарта заради разследването срещу Божков

Задържаха още двама от Комисията по хазарта заради разследването срещу Божков

Спецпрокуратурата е поискала постоянен арест за двамата

Вчера бе открит и издирвания бизнесмен Александър Тумпаров, приближен на Божков, на когото е наложена гаранция от 1,5 млн. лв.

В ареста се намира и бившият председател на Комисията по хазарта Огнемир Митев. Предпоследният шеф на Комисията, който я оглавяваше по време на разкритията, Александър Георгиев бе освободен под гаранция от 40 000 лв., тъй като е оказал съдействие на разследващите органи.