Трагичната смърт на журналиста Милен Цветков осветли онова, което днес грози всеки български гражданин: да стане жертва на беззаконието. На пътя това често е свързано със загуба на човешки живот.

Това написа президентът Румен Радев във "Фейсбук" по повод на катастрофата, при която точно на Велиден загина журналистът.

Обществената реакция на трагедията, според него, далеч надхвърля частния случай, защото водещият Цветков "задаваше въпроси, които интересуват хората. Загубихме баща, активен гражданин и журналист, който не търсеше комфорта на безличието".

В последните години българските медии осъдиха на мълчание професионалисти, които смущават с въпросите си. С тях хората загубиха своите говорители в ефира. На фона на днешното медийно безвремие имената им се открояват, написа още Радев.

Депутатски син се возил в колата, убила Милен Цветков

Депутатски син се возил в колата, убила Милен Цветков

Синът на Лъчезар Иванов бил третият пътник в колата

Припомняме,че по случая вече има трима задържани. 22-годишният Кристиан Николов, обвинен за смъртта на журналиста, е в ареста за 72 часа. Изяснено бе, че той е шофирал под влиянието на дрога. Той е правоспособен шофьор, има регистрирано предишно нарушение на Закона за движението на пътищата.

Оказа се, че колата, с която Кристиан Николов се вряза в автомобила на журналиста Милен Цветков е на дружеството, управлявано от майка му.

Снимка 476556

Източник: БГНЕС

Десислава Пешева също бе задържана. Икономическа полиция проверява родителите на 22-годишния шофьор. Изяснява се произходът на средствата за закупуването на управлявания от обвиняемия автомобил. Според данните, има несъответствие между официално обявените приходи и разходите им.

Задържаха майката на 22-годишния шофьор, арестуван за смъртта на Милен Цветков

Задържаха майката на 22-годишния шофьор, арестуван за смъртта на Милен Цветков

Задържана е за 24 часа

По-късно бе задържан и сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Граждани оставиха цветя на мястото на катастрофата в памет на журналиста. В социалните мрежи тръгна и кампания в помощ на децата му.