Неутрализирана е организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, ръководена от Златомир Иванов - „Баретата", предаде МВР.
Задържани са девет души.

В хода на акцията са задържани двамата ръководители на подгрупите в престъпната структура - И. Б. на 28г. по прякор „Ториното", криминално проявен за извършени престъпления по чл. 115 и чл. 346 от НК и З. Г. на 36г. по прякор „Златко малкия", криминално проявен за извършени престъпления по чл. 215 и 303 от НК.

Задържани са и останалите членове на престъпната организация - С. Г. на 27г. по прякор „Боксьора", криминално проявен по чл. 325 и чл. 198 от НК; П.Ц. на 25 г. по прякор „Малкия принц" и неговия брат - Т. Ц. на 23г., криминално проявен по чл. 354 а от НК; К. Л. на 22г.; Т. С. на 23г., осъждан по чл. 209 от НК; Т. А. на 33г., криминално проявен по чл. 149, чл. 346, чл. 249, 343в и 345 от НК; В. А. на 25г.

При последвалото претърсване в домовете и автомобилите на задържаните, антимафиотите открили наркотични вещества - канабис, кокаин, хашиш, семена от канабис, пликчета за дози, електронна везна и счетоводство от продажби на наркотици, 18 мобилни телефона, лаптоп, 2 въздушни пушки, 2 газови пистолета, договори за охрана на заведение.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321, във връзка с чл. 354 а от НК., под наблюдението на Специализираната прокуратура.
Шест от лицата - И. Б., З. Г., С. Г., К. Л., T. Ц. и П. Ц. са с повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа.

Малко по-рано този месец, на 2 и 9 февруари бяха проведени две операции на териоторията на София и Стара Загора, при които бяха задържани трима мъже, съпричастни към престъпната дейност на групата. От тях бяха иззети големи количества наркотични вещества.

Припомняме, в момента Баретата се намира в болница. Около 9,30 часа на 29 януари неизвестен снайперист простреля с 4 куршума наркобоса на входа на съдебната палата. Куршум в дясното бедро получи и един от гардовете му, който се намира в добро здраве.