На протест в центъра на Провадия излязоха роднини на убитата 13-годишна Александра Сивриева. Те поискаха доживотен затвор без право на замяна за убиеца, съобщава кореспондентката на БНР.

Случайно преминаващи граждани също изразиха съпричастност към близките на момичето. Имаше и граждани, дошли специално за протеста.

19-годишният признал убийството на Александра от Провадия
Обновена

19-годишният признал убийството на Александра от Провадия

Според разследващите - целта е била грабеж

1000 подписа са събрани до момента в подкрепа на искането за доживотен затвор без право на замяна за 19-годишния Красимир Тодоров. Подписката ще бъде внесена до Окръжната прокуратура.

Братовчедката на Александра Мария Младенова коментира, че досега такова престъпление в Провадия не е имало. Преди да бъде задържан Красимир Тодоров бил сред близките на Александра и търсил убиеца.

Бащата на момичето Любен Сивриев пристигнал от Германия заедно с майката. Той твърди, че би дал пари на убиеца, ако е знаел, че по този начин детето му ще бъде пожалено.

Близките на Александра настояват Красимир и приятелката му Ивалина да бъдат изселени от Провадия. И двамата са с постоянна мярка „задържане под стража”.

Припомняме, че по-рано днес арестът на Красимир Тодоров бе потвърден от апелативния съд. Отсега нататък той няма право да обжалва. Пред съда Тодоров заяви, че е оставил момичето живо в сградата. Той твърди, че друг е убил Александра.