Подписан е договор за саниране на блока в ромския квартал „Кармен" в Казанлък, съобщи presstv.bg. От медията припомнят, че за подобен контракт е необходимо да има 100 процента съгласие на собствениците, а в ромския блок такова няма.

За целта има регистрирано сдружение с Удостоверение 15 от 16.03.2015 на община Казанлък. Негов председател е Ангел Банев. Членове са Митко Стефанов и Ася Каменова.

Интересен е факта, че Митко Стефанов е криминално проявен за престъпления по чл.234 и 242 от Наказателния кодекс.Стефанов е подсъдим за кражба на електроенергия в блок „Кармен" и за това, че незаконно е внесъл в страната цигари без бандерол с цел продажба, припомнят от местната медия.

Другият член на сдружението за саниране на ромския квартал Ася Каменова през месец март е получила обвинителен акт за използване на фалшив документ. Тя е обвинена по чл.249, ал.1: "Който използва платежен инструмент или данни от платежен инструмент без съгласието на титуляра, ако деянието не съставлява по-тежко престъпление, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба до двойния размер на получената сума".

В блок „Кармен" адресна регистрация имат 170 собственици. От тях 157 са присъствали на Общото събрание, което по документи се е състояло неясно къде. Всички те са положили подписи под протокола, но как също не е ясно, тъй като роми заявиха, че не се е провеждало никакво събрание.