"Когато има лишаване от живот, тогава няма пълна справедливост, няма как да се върнат нещата". Това заяви вътрешният министър Младен Маринов пред Нова телевизия.

Той подчерта, че съдът трябва да има възможност по конкретно тежко престъпление дали да приложи съкратеното производство.

Според него при тежките убийства ",като че ли никога не може да се намери пълна справедливост и пълно възмездие".

"Логиката на закона е да се намери справедливост и това да стане бързо, да има ефективна присъда", обясни министърът. По думите му има определени ситуации, в които е допустимо съкратеното производство.

Патриотите искат без съкратено производство за убийците

Патриотите искат без съкратено производство за убийците

По-леките присъди да не се налагат за тежки престъпления

"Целта е когато има достатъчни доказателства и деецът си признае, да се избегне дългият период на съдебно следствие, което отдалечава налагането и изтърпяването на наказанието", подчерта Маринов.

Министърът е категоричен, че е важно да се постига максимално чувство на справедливост в обществото. 

Във връзка с барикадиралия се опасен мъж от "Овча купел" той заяви, че МВР не се опитва насилствено да влезе в жилището му. По думите му засега няма данни той да се опитва да посегне на живота си.

По случая с предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман той заяви, че той очаква да му бъде издаден паспорт и да бъде изведен от България.

По темата за куберсигурността министърът поясни, че след атаката на НАП, киберотделът на ГДБОП много бързо стигнали до извършителите.

Да не се отказваме с лека ръка от съкратеното съдебно следствие, зове Кирилов

Да не се отказваме с лека ръка от съкратеното съдебно следствие, зове Кирилов

Правосъдният министър иска не повече от 1/5 наказание при признаване на вина