Съдът не прие и върна за доработване обвинението срещу бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош.

Мотивът е грешки, пропуски и неясноти в обвинителния акт.

Припомняме, на 31 май Софийска градска прокуратура - СГП внесе в Софийски градски съд - СГС обвинителен акт срещу бивши длъжностни лица от "Националния дворец на културата - Конгресен център - София" ЕАД /НДК - КЦС ЕАД/ за нецелево разходване на целеви средства, сключване на множество неизгодни сделки, длъжностно присвояване и принуда.

Прокуратурата внесе обвинението за НДК

Прокуратурата внесе обвинението за НДК

Установяват нецелево разходване на средства, сключване на неизгодни сделки, длъжностно присвояване и принуда

На 26 юни 2017 г., понеделник вицепремиерът Лиляна Павлова уволни изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош. Във вторник премиерът Бойко Борисов го върна на поста.

От БСП и ДПС обявиха в пленарна зала, че казусът трябва да бъде разследван от парламентарна комисия. Йордан Цонев от ДПС директно заяви, че според него случаят е за прокуратурата.

На 28 юни от прокуратурата съобщиха, че са уведомени от ДАНС за нарушения с бюджетни пари, отпуснати на НДК. Справката им е изпратена на 21 февруари 2017 година.

ДАНС сезирали Цацаров за финансови нарушения в НДК още през февруари

ДАНС сезирали Цацаров за финансови нарушения в НДК още през февруари

Документът е изпратен на 21 февруари 2017 г

В сряда, 28 юни, от прокуратурата съобщиха, че са уведомени от ДАНС за нарушения с бюджетни пари, отпуснати на НДК. Справката им е изпратена на 21 февруари 2017 година.

Същият ден от БСП поискаха парламентарна комисия да провери случващото се в НДК, където тече ремонт защото това е основната сграда, където ще заседават гостите на страната ни по време на нашето Европредседателство през 2018 година.

На брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че това са началните и работните обвинения по отношение на Боршош, тъй като продължава анализът на изисканите и вече получени над 4000 договора, които той е сключил в качеството си на изпълнителен директор. Договорът, за който му е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост е за ползването на лекия автомобил "Лексус".

Боршош финтира комисията за НДК гейт

Боршош финтира комисията за НДК гейт

Ексшефът на НДК се съмнява в безпристрастността на комисията