По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски районен съд задържа под стража 33-годишен мъж, шофирал след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщават от държавното обвинение.

На 12.07.2022 г. около 20,15 часа обвиняемият Т.П. шофирал лек автомобил, марка "Ауди", с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 5,11 на хиляда, установено по надлежния ред с тест "Дрегер 7510". На обвиняемия е направен и "DRUGTEST 5000", който отчел положителен резултат за канабис.

По случая е образувано досъдебно производство.

Т.П. беше задържан в срок до 72 часа с прокурорско постановление. Днес, 15.07.2022 г., състав на съда се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че деянието е с високата обществена опасност и Т.П. може да извърши друго престъпление и постанови най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия - "задържане под стража".

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Припомняме, че миналата седмица МВР обяви, че започва мащабна акция срещу пияните и дрогирани водачи. Въпреки това имаше няколко случая, които получиха широко обществено внимание. Георги Семерджиев предизвика тежка катастрофа, при която загинаха две жени. Жена от Плевен пък помете няколко автомобила, един от които полицейски.

Прокуратурата прекратява все повече досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори
Обновена

Прокуратурата прекратява все повече досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори

Много водачи остават ненаказани, въпреки, че вината им е констатирана по законов ред