Криминалисти от столичната полиция разкриха и задържаха извършителя на жестоко убийство, разчленил баба си.
На 6 ноември в Трето РПУ възрастна жена е обявена за издирване от дъщеря й и зет й. Притесненото семейство заявило, че 75-годишната баба е в неизвестност от два дни.

Влизайки в жилището й в столичния квартал "Илинден", роднините забелязали, че патерицата и бастуна, без които старицата не можела да се придвижва, били там, а в кухнята се виждали пръски кръв.
В същия ден при гасене на пожар в складово помещение на база за ремонт на битова техника на ул."Индже Войвода" пожарникари се натъкват на овъглени части от човешко тяло.

За броени часове криминалистите задържат 24-годишния Д.Д. - внук на убитата, съобщават от пресцентъра на МВР.

По думи на родителите му Д.Д. бил с леки психически проблеми, като дни преди да извърши убийството, нападнал баща си, пробождайки го с нож, химикалка и вилица. Внукът признал, че следобеда на 4 ноември отишъл в жилището на баба си с намерението да я убие и изгори, защото била "черна магьосница".

След като я умъртвил в кухнята, разчленил трупа й, като някои части хвърлил в две кофи за смет, които запалил, а други в изоставения склад, който също запалил. При задържането му полицаите намерили в него и ножа, с който Д.Д. извършил жестокото престъпление.