Специализираната прокуратура разпореди спешна проверка на медицинската документация, представена от задържания под домашен арест прокурор Димитър Захариев.

Повод за проверката е разследване на Нова телевизия. В излъчените кадри е видно, че прокурорът използва патерици само когато се придвижва в съда. Припомняме, в съдебните среди прокурор Димитър Захариев е известен като "прокурора на Куката". Главният прокурор Сотир Цацаров искаше дисциплинарно уволнение за него.

Изправят на съд прокурор, изнудвал основен свидетел по делото „Октопод”

Изправят на съд прокурор, изнудвал основен свидетел по делото „Октопод”

Заплашвал и изнудвал свидетеля Георги Цветанов

Обвиняемият прокурор Димитър Захариев е под домашен арест, но той вероятно е представил медицински документи с невярно съдържание, допускат от съда.

За да се установи истината от специализираната прокуратура изискаха справка от МВР Плевен за спазването на мярката за неотклонение "домашен арест" от обвиняемия Димитър Захариев.
Разпоредиха спешна проверка от Регионалните центрове по здравеопазване в Плевен и София на цялата медицинска документация, представена от обвиняемия Захариев пред прокуратурата и пред Специализирания наказателен съд. Проверката е възложена и с оглед данни за извършено документно престъпление.

Прокурорите назначиха петорна съдебно медицинска експертиза за здравословното състояние на Димитър Захариев. Ако се установи нарушение на взетата от Спецпрокуратурата мярка за неотклонение "домашен арест" от Димитър Захариев ще поискат от съда вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".