Emaxpress, архив
Само за няколко часа в столицата са извършени три въоръжени грабежа, съобщи PRO.BG.

Малко преди пет сутринта двама маскирани са обрали 1000 лева оборот от бензиностанция в северната част на София. Двамата нападатели били въоръжени.

За по-малко от минута, те взели парите от касата и изчезнали в близкото поле. В момента на грабежа в бензиностанцията имало шестима клиенти, но никой от тях не се е намесил.

Дръзкото нападение е извършено на метри от полицейската караулка на "Ботевградско шосе". Крадците се издирват.

По рано в столичния квартал "Младост 1" момче е пострадало при опит да предотврати грабеж от приятелката си. Около един часа след полунощ двойката момче и момиче отиват до кварталното магазинче, за да си напазаруват.

Връщайки се към дома си, на улицата са пресрещнати от трима роми. Нападателите посягат към дамската чанта на жената и започват да я дърпат. 24-годишният й приятел се опитва да се противопостави на тримата, когато един от тях вади газов пистолет и го прострелва в гърдите.

Нападателите изчезнали за секунди. Уплашеното момиче звъни на телефон 112 и в полицията. Лекар от Бърза помощ помага на раненото момче на място, полицията издирва тримата нападатели.

Часове преди този инцидент, двама маскирани са обрали магазин за хранителни стоки в столичния квартал Хиподрума. Бандитите нахлули минути преди магазинът да затвори.

Заплашили продавачката и откраднали парите от оборота - по първоначални данни - около 500 лева. Извършителите и на този грабеж не са заловени.