След втория ден на протести в Габрово в Районната прокуратура са образувани три бързи производства и едно наказателно производство срещу трима мъже на възраст 28, 27 и 19 години.

По данни на полицията около 21.30 часа снощи на ул. "Батак" тримата мъже са пречили на служителите на реда да изпълнят задълженията си и са запалили постройки, в които не е имало хора.

Разследването по случая продължава.

Сблъсъци и ранени на многохиляден протест в Габрово
Обновена

Сблъсъци и ранени на многохиляден протест в Габрово

Побой над продавач от трима роми доведе до напрежение сред населението

Припомняме, до ескалацията на напрежението в Габрово се стигна, след като трима роми пребиха продавач в денонощен магазин за забележка. Това доведе до размирици в града и вчера Габрово осъмна под полицейска охрана.

Заради случая в Министерския съвет беше свикана извънредна среща от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. На нея той заяви, че по места властта не си върши работата, но увери, че ситуацията в Габрово е овладяна.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки изрази мнение, че скандалът в Габрово е инсценировка, за да се вдигне "позасъхналият" рейтинг на Каракачанов. Той настоя военният министър да се извини на целия български народ.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев призна, че напрежението в Габрово е факт и не бива поради политическо лицемерие то да се отрича. Той бе категоричен, че не трябва да се допуска в обществото да се появява усещане, че някой има право да не спазва законите.

Прокуратурата задържа и обвини 3-ма за побоя в Габрово

Прокуратурата задържа и обвини 3-ма за побоя в Габрово

Удряли продавача по главата, обвинени са за лека телесна повреда по хулигански подбуди