Симеон Сакскобургготски и сестра му княгиня Мария Луиза най-вероятно ще обжалват решението на Софийския окръжен съд за Царска Бистрица, съобщава БГНЕС, цитирайки пресслужата на царското семейство.

Становището на магистратите, постановено на 21 август гласи, че резиденцията е на държавата и царят и сестра му трябва да я върнат.

Отделно, според публикации в медиите, съдът е отсякъл, че двамата трябва да платят по 140 742 лева обезщетение плюс 80 000 лева лихви за ползването на имота.

В коментара си от пресслужбата на Сакскобургготски посочиха, че макар новината вече да е изтекла в публичното пространство, адвокатите на царското семейство все още не разполагат с решението на съда.

За съжаление съдът първо информира медиите, но не и адвокатите, които още не са запознати с решението, обясниха оттам, като посочиха, че докато царят, сестра му и адвокатите им не се запознаят с решението, няма как то да бъде коментирано.

"Но на този етап процедурата позволява обжалване, което вероятно и ще бъде направено в съответния срок след като документите бъдат получени", заявяват още от пресслужбата. Законовият срок за обжалване е 14 дни.