Бившият главен прокурор и настоящ председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Сотир Цацаров подкрепя искането на оставката на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

Припомняме, днес стана ясно, че част от магистратите - вече бивши членове на ВСС, които са участвали в избора на Лозан Панов, оттеглят подкрепата си за него.

Бивши членове на ВСС искат оставката на Лозан Панов

Бивши членове на ВСС искат оставката на Лозан Панов

"Тежка грешка" било, че го подкрепили за председател на ВКС

Коментарът си бившият главен прокурор направи, след като участва в Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в Народното събрание.

"В интерес на истината в избора на Панов за председател на ВКС съм участвал и аз. В интерес на истината към онзи момент и аз бях магистрат, който го е избирал. Към този момент не съм магистрат, но за самото обръщение разбрах от медиите. Не съм в правото си да изразявам писмени становища, но ако трябва да го кажа по друг начин - подкрепям всичко онова, което се написа", обясни Цацаров.

Лозан Панов се правел на "Многострадална Геновева" според шефа на ВСС

Лозан Панов се правел на "Многострадална Геновева" според шефа на ВСС

"Заби нож в гърба ми по мръснишки, долен начин"

По отношение на разследването за убийството на Станка Марангозова и кой е поръчителят, Цацаров бе лаконичен в коментара си и заяви, че не може да даде повече информация за текущото разследване.

Припомняме, поредното недоволство срещу председателя на ВКС Лозан Панов избухна след като в сградата на Съдебната палата бе заснет музикален клип, в който имаше оръжие и наркотици. Договорът за заснемане в сградата на палатата е бил подписан като разрешение за снимане на романтичен филм. Обвинението към Панов, с което му отнеха стопанисването на Съдебната палата, бе че не е упражнил контрол.

Когато на 27 април 2017 г. пред сградата на ВСС имаше заплашителен флашмоб с шест прясно отрязани агнешки главички, символизиращи броя на членовете във ВСС, които искаха изясняване на ЦУМгейт, нямаше подобни искания.

Срещата ЦУМгейт бе между бившия главен прокурор Сотир Цацаров, бизнесмена-политик Георги Гергов и енергийния бизнесмен Сашо Дончев в ЦУМ. Известно време след нейното провеждане Сашо Дончев заяви, че бил поканен, за да бъде заплашван.