Общо 607 кутии цигари откриха митнически мобилни групи след проверки в два търговски обекта в два различни края на България, съобщиха от агенция "Митници".

Първо в плевенското село Телиш дежурни действали по оперативна информация и направили изненадваща проверка на кафене.

Мобилната група на митниците, която действа във вътрешността на страната, влязла в обекта и започнала щателна проверка. Имали информация, че оттам се разпространяват незаконни папироси. Оказало се вярно и "находката" не закъсняла.

Открили 206 кутии с надпис на марката Premium. Всички били без български акцизен бандерол. Те били натъпкани на скришно под кафемашината, а част от тях и под празна касетка с бутилки.

Разследването продължило с разпити на свидетели и свързани лица. Така информацията се доразвила и картинката се изяснила. Следващата проверка била пак в Телиш, но в частен имот, свързан със собственика на кафенето.

Там намерили още 160 кутии с марка Mayfair, скрити в неработещ фризер. И двете помещения се използват от едно и също лице, уточниха от Митниците.

Бъчварова похвали борбата с контрабандата на цигари

Бъчварова похвали борбата с контрабандата на цигари

Скоро очакват новите патрулки в Русе и Силистра

При друга проверка на мобилни групи в другия край на България - град Куклен, Плевенско, пак в търговски обект, но този път - магазин, са открили 241 кутии. Само шест от кутиите били съхранявани под щанда на магазина, а останалите - в черен чувал в друго свързано помещение.

И по двата случая е образувано досъдебно производство.