Задържан в ареста е и Бисер Михайлов, прокурорът от Перник, чийто син е подсъдим по един дълъг списък с дела за побоища и тормоз на граждани.

Оказва се, Бисер Михайлов е нанесъл средна телесна повреда на жена си в условията на домашно насилие. Сигнал за това е получен в ранните часове на днешния ден в Софийска градска прокуратура (СГП) от ОДМВР - Перник.

Дежурен следовател при СГП е посетил местопроизшествието, като е извършил оглед и е образувал досъдебно производство. По случая са разпитани свидетели и е извършено освидетелстване на лица, съобщава държавното обвинение.

Следва да се извършат разпити и на други свидетели, да се назначи съдебно-медицинска експертиза и делото да бъде докладвано на прокурор при СГП, който да прецени дали са налице достатъчно данни за привличане на магистрата в качеството на обвиняем и съответно за взимане на мярка за неотклонение спрямо него.

БНТ информира, че съпругата на Васил Михайлов е приета тази нощ в болница в Перник и е с мозъчно сътресение.

Михайлов разказал, че между него и жена му е възникнала свада, свидетел на която бил баща му, а самият той два пъти през нощта бил каран до болница заради високо кръвно, по думи на адвоката му Любомир Таков пред националната телевизия.

СГП ще предложи на изпълняващия длъжността главен прокурор да поиска от ВСС отстраняването на Михайлов от длъжността прокурор в Окръжната прокуратура в Перник.

Прокурорският син Васил Михайлов признал 2 престъпления

Прокурорският син Васил Михайлов признал 2 престъпления

Обвиняемият получил условна присъда

Припомняме, Бисер Михайлов бе заместник-окръжен прокурор, но след скандала с поведението на сина му бе назначен на длъжност редови прокурор.

Следва да се отбележи, че последното обвинение, прибавено към списъка, по който се явява в съда синът, е именно заплахи към последната му известна приятелка. Самата тя се намира под полицейска охрана.

Това всъщност не е първото задържане на Бисер Михайлов. През септември 2010 г. той бе арестуван при специализираната операция на ДАНС и МВР по досъдебно производство за престъпления, рекет и принуда.