катастрофа При тежка автомобилна катастрофа загинаха военното аташе Тибор Хеди и консулът на унгарското посолство у нас - Тамас Гали-Хирлинг. Това съобщи вътрешният министър Петканов.

Около 12 часа на автомагистрала "Хемус" - посока Ботевград-София, в района на село Чурек, дипломатическият "Опел Омега" се завъртял и се блъснал в мантинелата, информират още от пресцентърът на МВР.

При удара двамата дипломати са загинали на място.Шофьорът на опела е 56-годишният българин Вълчо Вълчов, който е настанен в болница, но още днес ще бъде изписан, тъй като няма наранявания.

катастрофа Предполага се, че причината за трагичния инцидент е спукана гума при висока скорост.

Дипломатите са пътували от Варна за София, когато незнайно как се врязват в мантинелата в дясната част на пътното платно. Ударът е бил толкова силен, че мантинелата се врязала вътре в самия автомобил. Все още мантинелата не е изрязана. Тя минава през предния капак на колата, влиза вътре и излиза от задния капак на колата. Поланникът на Унгария Бела Колажи пристигна на мястото на катастрофата. На медиите се отказва всякаква информация, както и да снимат тежкия инцидент.