Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се яви в Трето РПУ в София заради получена призовка, съобщава bTV.

По негови думи призовката му е по три обвинения, свързани с неговия апел хората да отидат на църква на Цветница и Великден. Според държавното обвинение с това е призовал за нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус в условията на извънредно положение.

Сидеров изтъкна, че на 15 април е бил задържан за 24 часа в столичното Трето РПУ без конкретна причина и в нарушение на Конституцията, според която, по думите му, никой не може да бъде преследван за възгледите си.

Разследват Сидеров заради призив за масово излизане на Великден

Разследват Сидеров заради призив за масово излизане на Великден

"Докажете, че Бог е над Мутафчийски", зовял лидерът на "Атака"

Лидерът на "Атака" обясни, че вече 4 месеца очаква мнението на Светия Синод по случая, както и позициите на председателя на Народното събрание, премиера, президента и председателя на ВСС. момента обаче такива нямало.

Сидеров обаче подчерта, че е получил съпричастността на над два милиона българи във Фейсбук. По негови думи това доказвало, че българинът днес "реагира на всяка неправда".

Всички искаме върховенството на закона, но не е ли най-върховен Божият закон, който казва "не прави на другите това, което не искаш да правят на теб", запита той и допълни, че преди година е напуснал парламента, тъй като законите, приемани там, не са в полза на хората.

Все повече българи са готови да се преборят за върховенството на закона и това ще стане по-скоро, отколкото очакваме, заяви атакистът.

Задържаха Волен Сидеров за 24 часа
Обновена

Задържаха Волен Сидеров за 24 часа

Той се яви на разпит в СДВР