Няма рецепта, по която да се действа, няма шаблон в търсенето на малкия Александър, изгубил се в Перник. Това стана ясно от съвместен брифинг на прокуратурата и полицията в Перник.

Нека хората да се обаждат на тел. 112, нека да поддават сигнали, но въпросът е контролните органи да знаят това. Всичко се проверява и всичко ще бъде установено, призоваха от полицията.

Детето се търси в цялата област. Версиите по изгубването му са повече от една. Обаждали се граждани, които мислели, че са видели детето, като имало сигнали от цяла България. Нямало значение кой поддава сигнала - той щял да се провери.

С хеликоптер, дронове и кучета дирят изгубеното момче в Перник
Обновена

С хеликоптер, дронове и кучета дирят изгубеното момче в Перник

Образувано от разследване за отвличане

Бащата на детето не е подлаган на детектор на лъжата. Показанията му в качеството на свидетел не са противоречиви.

При предишни губения на малкия Александър са го откривали други хора, близките, но това е било за кратко и не се е стигало до намеса на органите на полицията. Всички камери се следят и се проверяват - общинските камери, камерите на частни домове.

Все още няма следа от 12-годишния Александър от Перник, който е в неизвестност от петък.

Вчера обаче се появи видео, заснето в квартал "Мoшино" в града, на което се вижда момче, което много прилича на изчезналото дете, съобщава БНТ.

Според бащата на детето става въпрос за сина му.

Около 300 души от МВР са били на терен, проверени са 9 сигнала, а обходеният терен се увеличава. Засега обаче момчето не е намерено.

Следови кучета, хеликоптер и десетки доброволци вече четвърто денонощие не спират да търсят изчезналото дете.

Второ денонощие издирват 12-годишния Александър от Перник

Второ денонощие издирват 12-годишния Александър от Перник

От вчера е активирана и системата "Амбър Алърт" за изчезнали деца

Не спрял да го търси и бащата на детето.Той беше в района на блок 68 в квартал "Мошино" в Перник, след като във Фейсбук се появи видеоклип, сниман от възрастна жена. Кадрите са заснети през деня и на тях се вижда малко момче, за което се твърди, че е Александър. Впоследствие бащата потвърди, че според него това е синът му, макар и да е облечен с друго яке.

Според Марио Антонов, който е приятел на семейството на изчезналото момче, обаче на разпространеното видео категорично не е Александър.

Той е на мнение, че бащата е прекалено уморен и се е подвел, че именно неговият син е на видеото.

Припомняме, в операцията по издирването беше включена и специализирана техника, както и хеликоптер.

Междувременно прокуратурата образува досъдебно производство за отвличане.

Румен Радев в Перник за издирването на изчезналия Александър

Румен Радев в Перник за издирването на изчезналия Александър

Той препоръча използването на мобилни устройства за деца със специални потребности

Вчера в Перник пристигна и държавният глава Румен Радев.

Във Фейсбук и Инстаграм ГДБОП публикува линк със снимка на изчезналия Александър, който се вижда от потребителите на двете социални мрежи в радиус от 200 км от мястото на изчезването му. Публикацията е и на аглийски, като освен снимка на момчето има и линк с информация на български, както и телефон на МВР.

Властите призовават всеки, който забележи детето, да сигнализира в полицията. То е хиперактивно и с аутизъм. При контакт с него не трябва да се вика или вдига силен шум, за да не се уплаши допълнително.