Пленумът на Висшия съдебен съвет отложи за следващото си заседание разглеждането на резултатите от извършени проверки в прокуратурата, съобщиха от ВСС.

Проверките са направени съгласно заповед на и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов и в изпълнение на решение на Пленума на ВСС от 6 юли 2023 г.

Сарафов ще бъде поканен за участие и изслушване в предстоящото заседание на Пленума на ВСС.

Сарафов погна прокурор от ВКП, забавил 103 случая за корупция

Сарафов погна прокурор от ВКП, забавил 103 случая за корупция

Главният прокурор поиска дисциплинарно наказание за Максим Колев

Припомняме, че веднага след назначаването му за изпълняващ функциите на главен прокурор на мястото на предсрочно освободения от поста Иван Гешев, Борислав Сарафов даде заявка за промени в прокуратурата, като започна със заместниците на предшественика си, закри Експертния съвет към главния прокурор, освободи Сийка Милева от поста говорител на главния прокурор и започна проверки за "дела на трупчета" срещу магистрати, депутати и министри, за извършваните от Върховната касационна прокуратура лични проверки, по отношение на правилата за работа в прокуратурата, подхвана казуса "Осемте джуджета", забавените производства, откри и допуснати от Гешев нарушения, поиска оставката на административния ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова и разпореди пълна проверка на работата й.

Сарафов иска дисциплинарка за 7 прокурори и следователи по казуса „Осемте джуджета“

Сарафов иска дисциплинарка за 7 прокурори и следователи по казуса „Осемте джуджета“

Открити са множество нарушения