Огромният парадокс е, че се прави предложение за отстраняване на Иван Гешев, след опит за убийство. Той е обвиняван за това, че иска да разбере какво се е случило. Това заяви в ефира на БиТиВи заместник-ръководителят на НСлС Ясен Тодоров.

Тодоров изтъкна, че има огромна разлика в изказванията на Борислав Сарафов и Иван Гешев. Срещу единия беше извършен опит за убийство - терористичен акт, защото със средството, с което той беше извършен, можеше да пострадат много други граждани, освен обекта на покушението. От Сарафов за първи път чувам, че се плаши от нещо и то най-вече от човека, когото придружаваше навсякъде и човекът, който го оставяше да го замества, допълни той.

По думите му главният прокурор няма проблеми с емоционалността и не е склонен да извърши престъпление.

По отношение на огледа на мястото на инцидента с кортежа на обвинител номер едно, Тодоров заяви, че израелския експерт не е участвал в него. Има официално становище на Федерацията на ционистите у нас, което обяснява защо експерта е в България, поясни той.

Ясен Тодоров коментира и предложенията за отстраняването му, както и отстраняването на Борислав Сарафов и Иван Гешев от ВСС. По думите най-лесно може да падне неговата глава, тъй като за това са нужни шест гласа. За отстраняването на Сарафов трябват 8 гласа, а за Гешев -17, но там има специална процедура, поясни Тодоров.

Важно е на какви факти се базират тези предложения, каза още той.

Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата, смята Ясен Тодоров

Сарафов направи опит за преврат в прокуратурата, смята Ясен Тодоров

Тодоров пък "ще си гледа работата"