Служители на полицията в Сливен издириха и задържаха Дечко С. Д. /24 г./ и Станимир Т. С. /27 г./, които на 29 септември са извършили въоръжен грабеж н бензиностанция "Елит газ" в района на с. Калояново.

Това съобщи на пресконференция днес директорът на  областната дирекция "Полиция" комисар Христо Григоров, цитиран от БТА.

Той определи деянието им като особено дръзко, представляващо тежко престъпление, извършено в условията на опасен рецидив.

Двамата маскирани мъже заплашили с нож служителя на бензиностанцията, вкарали го в служебна стая на обекта и го завързали с въже, след което взели наличните в касата 50 лева и мобилен телефон, каза комисар Григоров.

Единият от извършителите - Дечко С. Д.,  бил пуснат в отпуск от затвора в Стара Загора на 11 август, където излежава 12-годишна присъда за въоръжен грабеж на златарско ателие през 1999 г. в центъра на Сливен.

От 14 август е обявен за издирване и близо два месеца се е укривал на различни места в Сливен. Другият съучастник е осъждан условно за кражби.

Според прокуратурата за извършеното престъпление двамата ги очаква присъда от 5 до 15 години затвор и конфискацията до половината от имуществото им.

Комисар Христо Григоров обяви, че залавянето на престъпниците е станало и със съдействието на граждани с предоставяне на информация, за което той ще ги награди според правомощията си с парична сума до 100 лева.