Костинбродски полицаи разбиха група гастрольори, вилнели в частни къщи в с. Понор. От пункт за черни и цветни метали служителите на реда иззели предадени от тях над 1150 кг желязо и 150 кг алуминий.

Четирима души са задържани в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа. До момента криминалисти установили осем кражби от къщи в селото, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специалистите работили по сигнал, подаден от кметският наместник, за съмнителна група, която се придвижва лек автомобил „Голф."

Незабавно започнали проверки на всички пунктове за черни и цветни метали. В един от четирите обекта наскоро били предадени три радиатора. Впоследствие е установена  самоличността и на един от бандата - К.Н. (25 г.) от София, криминално проявен, известен за кражби.

Рано тази сутрин криминалисти блокирали пункта и хванали крадците - К.Н. дошъл със своя авер О.М. (25 г.) да предаде още един радиатор и железа, откраднати от същата къща, от която били отмъкнати и другите три. За да не бъдат подозрителни, извършителите сменили колата.

О.М. е познат на полицията за хулиганство.

Крадците имали и друг съучастник - Р.С. (54 г.)от Костинброд, който бил нает да работи в кравеферма в селото. Той се „спазарил" с останалите да им осигурява терен за разфасоване на перални, хладилници и др. 

Р.С. откраднал вещи на собственика, които той не ползвал и ги дал на другите да ги предадат в пункта, като в замяна му купят алкохол и цигари.

Полицаи продължават работата за установяване на собствениците на имоти, от които са извършени кражбите.