"Овладяването на подобни случаи на агресия е нужно много търпение", коментира пред БНР инспектор Петър Иванов от жандармерията, който също пострада при инцидента на мача Левски-ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски".

Той допълни, че е имал и други случаи в кариерата си, когато е бил замерян с предмети и обиждан по време на футболни мачове и протести. Инспекор Иванов отказа да определи кое е по-трудно - да охраняваш футболни агитки или протестиращи хора.

Две министерства, депутати и БФС изготвят мерки срещу футболното хулиганство

Две министерства, депутати и БФС изготвят мерки срещу футболното хулиганство

Искат засилване на контрола на достъп, персонализация на хората на футболни събития и засилване на личната отговорност

"При самия инцидент чух само взрив. Нямах видимост, да видя, че идва нещо към нас, нито откъде идва. Аз пострадах от стъклата. Пораженията върху мен са по лицето и по роговицата на дясното око. Откъде е хвърлена бомбичката, нямам обяснение. Бяхме в сектор А, вход 1, в тунела. В този момент започнахме да оказваме първа помощ първо на колежката, после аз установих рани върху себе си", разказа Иванов.

По време на инцидента служителят на МВР е получил рани по лицето от хвърлената бомба от феновете, но въпреки това вече е на работа.

Когато има такава група хора, винаги може да се случи нещо и хората, които правят тези неща, да се замислят, че в публиката може да е и техен роднина или приятел, коментира Иванов, който 16 години работи в МВР.

Валентин Радев обеща драстични мерки срещу футболните хулигани

Валентин Радев обеща драстични мерки срещу футболните хулигани

Министърът предложи заседание с марля на едното око като съпричастност