След близо 40 години чакане най-после и родната публика доживя да види на живо рок динозаврите ZZ Top. Снощи, пред близо 10 000 души, се проведе първият концерт на тексаските легенди в България. Ентусиазираните фенове изпълниха столичния стадион Академик без изобщо да обръщат внимание на ниските температури, всичко протече сякаш концертът се състоеше посред лято.

Шоуто започна с леко закъснение около 19 часа, когато на сцената се качи миналогодишният победител в телевизионното шоу Music Idol Тома и неговата нова група. Той изпя главно парчета от соловия си албум като не пропусна да забие и кавър на Gets Me Through" на Ози Озбърн. Публиката го посрещна със смесени чувства, но въпреки това певецът не се смути да покаже завидния си талант.

Малко след неговото изпълнение дойде ред и на гръцкото трио Down&Out. те разгряха позамръзналата вече публика с енергичен блус-рок сет като не пропуснаха да покажат колко големи фенове са на ZZ Top.

Наближи и времето на самите хедлайнери. Около 20 и 30 часа осветлението загасна и зазвуча интрото, което прерасна в първото парче на известните тексасци за вечерта "Got Me Under Pressurе" от популярния албум от 1983 г. "Eliminator". Последваха "Waitin for the Bus" и "Jesus Just Left Chicagо".

Важно е да се отбележи, че на събитието не му липсваше и завидна доза хумор от страна на Били Гибънс, Дъсти Хил и Франк Биърд. По средата на шоуто на сцената се появи секси синоптичката на Нова телевизия Деси Банова.

Тя попита брадатковците как се чувстват, а те й отговориха на чист български. След това Деси ги подкани, че е дошло време за блус и пожела да разбере къде са им специалните шапки за блус. Шапките не закъсняха - поднесени от супер секси „техници", разбира се, две горещи мацки.

Към края на вълнуващия концерт се чуха и трите най-популярни хита на ZZ Top - "Gimme All Your Lovin", "Sharp Dressed Man" и секси парчето "Legs". Но това не бе всичко. Българската публика бе зарадвана със заслужен бис, на който чухме "La Garage", "Tush" и "Tube Snake Boogiе". Това бе и окончателният финал на паметната вечер.

Въпреки студеното време едва ли има почитател на музиката, който да е останал недоволен. Българските фенове отново се доказаха като едни от най-верните рок фенове по света и зарадваха любимците си от ZZ Top с изключително топло посрещане.