Два класически албума на Metallica ще бъдат преиздадени на винил.

Като част от 25-ата годишнина на "Kill ‘Em All" ще бъде преиздаден дебютният им албум плюс втория - "Ride The Lightning". Двата винила ще излязат на 19 май.

И двете заглавия ще бъдат издадени в две версии. Първата ще бъде копие на оригиналния запис, стандартна версия, а втората - луксозно издание.

Специалното издание ще даде на феновете на групата възможност да чуят тези легендарни записи, както не са ги чували никога досега - по-шумни, по-бързи и по-тежки.

В момента Metallica трескаво работят по своя девети студиен албум с продуцента Рик Рубин. Тавата се очаква да излезе по-късно тази година.

Освен това бандата ще направи специална сесия за раздаване на автографи в Rasputin Records, Калифорния, като жест към всички независими музикални магазини.

След срива на Tower Records и много други вериги с това бандата иска да изрази уважението и подкрепата си към независимите магазини.

400 специални гривни ще бъдат раздадени на събитието, което ще стартира с отварянето на магазина в 10:00 сутринта на 19 април. Групата ще се появи там в 14.00 часа следобед.

Припомняме, че Metallica ще свирят на националния стадион „Васил Левски" на 25 юли.