Жертвите на новия коронавирус в Китай вече са 304, излекуваните от болестта са 328 души - те вече са изписани от болниците, предаде агенция "Синхуа".

Властите съобщават за 2590 нови случая на пневмония, причинена от коронавируса, и за 45 нови смъртни случая в съботния ден. 

Първият смъртен случай извън Китай вече е регистриран.

Пациент на 44 години е починал в болница във Филипините, предадоха световните агенции. Починалият е роден в китайския град Ухан. Той е бил партньор на китайката - първият установен случай на заразата във Филипините. Бил е изолиран от 25 януари с тежка пневмония, след значително подобрение и положителна прогноза, състоянието му рязко се влошило и той е починал.

В края на 1 февруари общият брой на потвърдените случаи на заразяване с новия щам в Китай е 14 380. От тях 2110 са в тежко състояние.

Българин, евакуиран от китайската провинция Ухан, кацна във Франкфурт

Българин, евакуиран от китайската провинция Ухан, кацна във Франкфурт

Той е пристигнал със самолет на германските ВВС...

В събота са установени 14 случая на заразяване в Хонконг, 7 в Аомин, 10 в Тайван.

Припомняме, у нас е обявена чатвърта степен на опасност от коронавируса. Към момента в България нама установени случаи на заболяването.

Обявяват 4-та степен опасност от коронавируса

Обявяват 4-та степен опасност от коронавируса

Борисов изпраща спартана за тримата студенти от Китай

Припомняме, заразени с щама пациенти са регистрирани в Япония, Тайланд, Сингапур, Южна Корея, Тайван, Малайзия, Австралия, САЩ, Германия, Франция, Виетнам, Канада, ОАЕ, Русия, Италия, Великобритания, Камбоджа, Финландия, Индия, Филипините, Непал, Шри Ланка, Швеция и Испания.