Заразените с новия коронавирус (COVID-19) от началото на епидемията в САЩ вече са вече 18 035 207 души. Това показват данните на университета "Джонс Хопкинс".

Починалите от COVID-19 от началото на епидемията в страната достигнаха 319 364 души.

САЩ се нареждат на първо място в света и по брой на заразените, и по брой на починалите от началото на пандемията, като в САЩ са близо една четвърт от заразените и близо една пета от починалите от началото на пандемията.

Това се случва в контекста на започналата в САЩ кампания за ваксиниране на населението. Две ваксини вече бяха одобрени от американските здравни власти - на Pfizer/BioNTech и Moderna.

САЩ с нова COVID система, броят и потенциални заразени

САЩ с нова COVID система, броят и потенциални заразени

Досега само потвърдени случаи бяха включвани

С цел да вдъхне доверие в обществото към ваксината срещу COVID-19, новоизбраният президент Джо Байдън, който е на 78 години, се ваксинира с ваксината на Pfizer/BioNTech, като това беше излъчвано на живо по телевизията. Заедно с Джо Байдън се ваксинира и съпругата му Джил.

Миналата седмица срещу COVID-19 публично се ваксинира и американският вицепрезидент Майк Пенс. Срещу коронавируса се ваксинираха също така и няколко конгресмени, сред които лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл.

Тръмп: Фалшива новина е, че САЩ се справят най-зле с коронавируса

Тръмп: Фалшива новина е, че САЩ се справят най-зле с коронавируса

Сравни блокадата, която се въвежда в Англия