България подобрява параметрите на офертата си към автомобилния концерн "Фолксваген". Това заяви пред БНР почетният председател на автомобилния клъстер Росен Плевнелиев.

Той обясни, че предложението е за увеличаване на субсидиите от 135 млн. на 260 млн. евро.

Според него сътрудничеството във "Фолксваген" може да бъде разширено в различни сфери.

"България тепърва ще изгражда електрическа инфраструктура за електрически автомобили. Също така имаме идеи как с допълнителни инфраструктурни и образователни мерки да подкрепим концерна "Фолксваген", обясни Плевнелиев.

Той изрази надежда Надзорният съвет на компанията да отложи окончателното си решение за ноември, за да преразгледа намеренията си за мястото на инвестицията.

Емил Хърсев: „Фолксваген“ не се е отказал от Турция

Емил Хърсев: „Фолксваген“ не се е отказал от Турция

Има много основания да се постави въпросът за корупцията във "Фолксваген"

Припомняме, вчера германският автомобилен гигант "Фолксваген" отложи окончателното решение дали да построи автомобилен завод в Турция, заяви говорител на компанията. Това стана на фона на международните критики срещу военната операция на югоизточната ни съседка в Сирия и опасенията за потенциални последствия върху репутацията на компанията.

Дни по-рано стана ясно, че България вероятно е загубила битката за "Фолксваген", след като автомобилният гигант регистрира компания в Турция.

Тогава финансовият министър Владислав Горанов увери, че в преговорите страната ни е направила всичко възможно и дори повече. Росен Плевнелиев пък заяви, че сделката за "Фолксваген" години наред ще бъде пример за неспазване на правилата на Общия пазар.

"Фолксваген" се разколебава за завод в Турция заради операцията в Сирия

"Фолксваген" се разколебава за завод в Турция заради операцията в Сирия

Ръководството вече не бърза да подписва договора за строителство