"Фолксваген" не се е отказал от Турция, но се е отложило взимането на решение. Това заяви финансистът Емил Хърсев пред БНТ по повод инвестицията на германския автомобилен гигант за това къде да инвестира бизнеса си.

Твърде сериозно се поставя въпросът - как ще се избира локацията за такова решение, каза Хърсев. За него най-странният елемент от цялата сага е с чуждестранните инвеститори, тъй като не е видял и не е чул ръководен фактор в България, който да каже - ако дадем 400 млн. евро как страната ни ще ги получи обратно. 

И Румъния се нареди за новия завод на Volkswagen

И Румъния се нареди за новия завод на Volkswagen

Надпревара за германски инвестиции на Балканите

Има много основания да се постави въпросът за корупцията във "Фолксваген". Предложен е максимумът от нашата държава и този подарък от близо 300 млн. лв. не е много обоснован, каза той.

Хърсев мисли, че ние би трябвало малко по-трезво да оценяваме нещата си и възможностите си

"Фолксваген" отложи окончателното решение за завода в Турция

"Фолксваген" отложи окончателното решение за завода в Турция

Страхуват се от накърняване на репутацията си заради операцията в Сирия

Той настоя да се разбере по какъв начин се харчат държавните пари, когато става въпрос за стимулиране на чуждестранни инвестиции.

Според Хърсев страните, които ползват безмитен режим с европейското икономическо пространство трябва да не спъват конкуренцията и да не субсидират над нормите. 

Казусът "Фолксваген" - поглед от различни ъгли

Казусът "Фолксваген" - поглед от различни ъгли

Димитър Петров прави три извода от развитието по казуса автомобилният гигант коя страна ще избере - България или Турция. На този етап изгледите са песимистични

Припомняме, вчера германският автомобилен гигант "Фолксваген" отложи окончателното решение дали да построи автомобилен завод в Турция, заяви говорител на компанията. Това стана на фона на международните критики срещу военната операция на югоизточната ни съседка в Сирия и опасенията за потенциални последствия върху репутацията на компанията

Също вчера президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев заяви, че сделката за "Фолксваген" години наред ще бъде пример за неспазване на правилата на Общия пазар.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в неделя, че е казала на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че офанзивата трябва да бъде прекратена, защото рискува да създаде хуманитарна криза.

Страните членки на Европейския съюз се договориха вчера да ограничат износа на оръжие за Турция, докато президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи санкции на Анкара, макар че наказателните мерки са доста по-меки от това, за което настояваха американските конгресмени, а и от това, което самият Тръмп обещаваше.