Българската търговско-промишлена палата представи Виртуалната социална академия, която осигурява възможност за справки, самообучение и сигнали на работодатели и заети лица.

Виртуалната социална академия е достъпна на адрес www.vsa.bcci.bg. Електронна й платформа събира на едно място цялата информация в областта на законодателството по трудовоправните и осигурителните отношения, необходима на работодатели и заети лица като предоставя и възможности за обратна връзка по тези въпроси чрез Дискусионния клуб.

Добри практики и полезни правни съвети са събрани в информационния бюлетин "Социални практики", който също може да бъде открит на портала.

Сигнали за нарушени трудовоправни и осигурителни отношения ще могат да се подават чрез системата Helpdesk, която ще спомогне те да бъдат коректно обработени и правилно адресирани.

Полезна информация за всички работещи и работодатели може да бъде открита в рубриката Online Самоинформиране. Виртуалната социална академия ще осигурява достъп до Кодекс по бизнес етика, както и до резултатите от анкети, засягащи познаването на законодателството, регулиращо трудовоправните и осигурителни отношения.

Чрез Виртуалната социална академия всички желаещи могат да се абонират и да получават актуална информация за промените в законодателството в областта на трудовоправните и осигурителните отношения.

Платформата е разработена по проект „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й", който си поставя за цел да подобри адаптивността на заетите лица към предизвикателствата на съвременния пазар на труда у нас.