Този бюджет (Бюджет 2022 - б.р.) е лош и предвижда увеличаване на нетния дълг на държавата от 31 на 35 млн. лв., който ще го плащат децата и внуците ни. Това мнение изрази предприемачът Ивайло Пенчев пред bTV.

По думите му бизнес, който плаче за подкрепа, не е за бизнес. Бизнесите не трябва да се подкрепят, освен с намаляване на данъците, а да се дават директни плащания на бизнесите е схема, изтъкна Пенчев.

Актуализацията Василев изчислява при 10,9% годишна инфлация

Актуализацията Василев изчислява при 10,9% годишна инфлация

До 10 млрд. лв. може да бъде увеличен дълговият лимит

Според него всички правителства правят едни и същи грешки - увеличават дълга до небивали размери. Когато преразпределителната функция на едно правителство нараства, е пътят към комунизма - лоша работа, изтъкна Ивайло Пенчев.

За това дали ще приемем еврото през януари 2024 г., Ивайло Пенчев смята, че ако това стане, няма да има драма. Така, както е тръгнал ЕС, ще се разпадне от само себе си, посочи Пенчев и добави, че не можем да направим нищо сами.

В ДБ очакват инфлация, независимо дали сме в еврозоната

В ДБ очакват инфлация, независимо дали сме в еврозоната

Инфлацията може да бъде овладяна в следващите месеци, смята Владислав Панев

По отношение на приема в много университети с оценки от дипломатите, според Пенчев половината от тези, които отиват в университетите сега е, за да не работят, да са още 5 години деца и отлагат съзряването, за да не работят. Българските деца, които искат да станат по-умни, отиват да учат в други държави, смята той.