Недопустимо е да се прекратява работата на заведенията за хранене без заповед на здравния министър. 

Това заявяват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Позицията им е във връзка с решението на Областния щаб за борба с COVID-19 в Шумен да се забрани консумацията в ресторанти, кафенета и други заведения от 16-ти до 30-ти ноември, като е позволен само кетъринга от страна на местата за хранене.

Хотелиерите искат по-дълго да подават документи по мярката 60/40

Хотелиерите искат по-дълго да подават документи по мярката 60/40

Изпратили са писмо с молба до Деница Сачева и Марияна Николова

Решението на Областния щаб за борба с COVID-19 идва в същия ден, в който здравният министър Костадин Ангелов обяви, че няма да се обяви затваряне на бизнеси в страната и след уверенията на премиера Бойко Борисов през последните седмици, че това няма да се случва. При това без да се предвидят финансови компенсации за заведенията или за техния персонал.

От БХРА са категорични, здравето на хората е най-важно, но ако се затварят бизнеси това трябва да се случва при ясен план как общината или държавата, която предприема тази стъпка, ще им помогне да оцелеят и да запазят персонала си.

Припомняме, че малко по-рано стана ясно, че със заповед на здравния министър Костадин Ангелов нощните заведения остават затворени до 27 ноември, а спортът остава без публика. 

Без спорт и хранене в заведенията в Шумен

Без спорт и хранене в заведенията в Шумен

Онлайн ще учат всички ученици от 5-ти до 12-ти клас