Инспектори отново са влезли на проверка в предприятието за обработка на пилета "Аладин Фуудс", 5 дни след като то е било отворено.

За изненадващата проверка съобщават от фирмата.

Прилагат и копие от заповедта, с която се възстановява дейността на предприятието от дата 18.05.2015г., след като е било затворено на 24.04.2015г.

"Тези действия на Агенцията по храните за пореден път показват тенденциозното отношение проявявано към "Аладин фуудс" и сериозно засягат нормализирането на дейността на дружеството", заявяват от фирмата.

От няколко дни се развива скандалът между ръководителя на Агенцията и собственика на "Аладин фуудс" Аладин Харфан, който обвини Пламен Моллов в рекет и корупция. По-рано днес основателят на компанията Аладин Харфан се срещна със земеделския министър Десислава Танева и получи уверения за разрешаване на конфликта.

От фирмата настояват, ако инспекторите отново вземат проби за изследване да настояват анализът да се извърши паралелно в независима чужда лаборатория, тъй като имат притеснения, че е възможно умишлено да се заразят продуктите в лабораторията на БАБХ.

Според директора "Бизнес развитие" на фирмата Биляна Томова настоящата проверка е "поредният очеваден опит на г-н Моллов да неутрализира ефекта от публичното обявяване на депозирания от нас сигнал за корупция."

Собственикът Аладин Харфан заявява, че ситуацията е "като на война" и че няма да се поддава на натиска.