От Комисията за защита на потребителите (КЗП) отричат обвиненията на Независимия съюз на потребителите в България, от където заявиха, че КЗП не е изпълнила задълженията си във връзка с инцидента с 4-годишното дете, засмукано от джакузи в "Златни пясъци".

Случаят с пострадалото в джакузи дете отиде при следовател

Случаят с пострадалото в джакузи дете отиде при следовател

Делото е с изключителна фактическа и правна сложност

В мейл до редакцията ни от КЗП уверяват, че след инцидента в хотел "Адмирал" в курортен комплекс "Златни пясъци", от Комисията за защита на потребителите (КЗП) се свързали с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

Скочиха срещу КЗП заради пострадалото дете в джакузи

Скочиха срещу КЗП заради пострадалото дете в джакузи

Независимият съюз на потребителите обвини комисията, че се е скрила

ДАМТН е компетентният орган по прилагането на Регламент 305/2011г. за оценка на безопасността на такъв тип продукти, уверяват от КЗП.

От ДАМТН още същия ден изпратили екип, който да извърши проверка и да установи дали съоръжението отговаря на изискванията за безопасност, информират от КЗП.

Състоянието на детето, пострадало в джакузи, се подобрява

Състоянието на детето, пострадало в джакузи, се подобрява

Детето вече не е на командно дишане...

Ако специализираният контролен орган установи несъответствие и след предоставяне на официалното заключение от извършената проверка, КЗП ще се произнесе в рамките на възложените й функции, като разпореди преустановяване предоставянето на услугата, уверяват от КЗП.

По предварителни данни е имало предупредителен надпис, че тази услуга не може да се ползва от лица под 12-годишна възраст.

4-годишно дете пострада тежко в джакузи

4-годишно дете пострада тежко в джакузи

Англичанчето е в реанимация с увреждания

Припомняме, по-рано днес Независимият съюз на потребителите в България обвини Комисията за защита на потребителите (КЗП), че отново се е скрила от отговорност и от задълженията си. Обвиненията са заради инцидента с пострадалото в джакузи дете.

От Независимия съюз на потребителите смятат, че инцидентът показва, че на пазара има опасни стоки, но от КЗП мълчали. От Съюза са недоволни, че Комисията все още не е реагирала и по сигналите за опасните детски площадки, които са подадени от Националната асоциация за защита на потребителите.