Ще има нови мерки и ще продължим с всички наши поети ангажименти към работодателските организации. В това увери икономическият министър Лъчезар Борисов пред журналисти в отговор на въпрос дали се предвиждат нови икономически мерки в подкрепа на бранша.

Коментарът си той направи, след като взе участие в проверката по напредъка на изграждането на сградата, в която ще се помещава суперкомпютърът в София Тех Парк.

Той увери, че икономическото министерство винаги е един от секторите на разположение. Анализираме всичко с работодателските организации, ние взимаме решенията заедно с тях и преди да взема някакво решение, ви информирам, взимаме ги заедно, категоричен бе министърът.

Ресторантьорите не виждат светлина в тунела на мерките

Ресторантьорите не виждат светлина в тунела на мерките

Случило се това, което очаквал браншът - поредното неспазено обещание

Лъчезар Борисов почерта, че има значително ускоряване на изплащането на мерките, откакто той е министър на икономиката. В рамките на възможностите постигнахме максимума, каза още министър Борисов.

От днес трябва да заработи мярката, която е за оборотен оборот. Това е иновационна мярка, по която е включена НАП, като тя ще бъде отворена за 4 седмици, обясни министър Борисов. Мярката ще бъде разширена, за да се стигне до всички компании, които се нуждаят от нея.

Той посочи, че се разглеждат над 3 300 проекта по програмата за микропредприятия. Утре ще има допълнителна информация, която да бъде споделена с медиите за програмата за средните предприятия. Освободеният ресурс за тези компании са за над 50 млн. лв., но тъй като одобрените кандидати са около 3 300, ресурсът ще бъде по-малък.

Допълнителни 250 млн. лева ще струва удължаването на локдауна

Допълнителни 250 млн. лева ще струва удължаването на локдауна

Решението било трудно, но наложително според социалния министър