През периода от 21-ви юни до 9-ти юли, ще бъдат въведени временни промени в движението на три влака на „Български държавни железници" ЕАД.

Причината за временното изменение в графика на тези влакове са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура" ще извършва в участъка между гарите Дупница и Делян.

Влаковете, които ще се движат по съкратен маршрут, са следните:

Бързият влак № 5611 от София за Кулата, който заминава в 12:05 ч., ще се движи по обичайното си разписание до гара Делян.

От гара Делян до гара Дупница пътниците от този влак ще бъдат превозвани с автобуси. От Дупница за Кулата ще бъде назначен допълнителен влак, който ще заминава с 11 минути по-късно от досегашния график на редовния влак по това направление, т.е. в 14:25 ч.

За пътниците, които пътуват за Петрич, ще бъде осигурена връзка с крайградският пътнически влак № 52211 от Генерал Тодоров за Петрич, който също ще се движи по изменено разписание и ще тръгва с 21 минути по-късно от редовния си график, т.е. в 16:31 ч.;

Пътническият влак № 50110 от Благоевград за София, който обичайно заминава в 14:00 ч., ще се движи с променено разписание до гара Дупница.

Влакът ще тръгва от Благоевград с 15 минути по-рано от досегашния си график, т.е. в 13:45 ч. В участъка между гарите Дупница и Делян са осигурени автобуси, които да превозват пътниците от този влак между двете гари.

За да осигури транспортно обслужване на своите клиенти, националният железопътен превозвач ще пусне допълнителен влак от гара Делян до София, който ще заминава с 16 минути по-късно от графика на редовния влак по това направление, т.е. в 15:28 ч. По тази причина допълнителният влак няма да осъществява връзка в гара Радомир с бързия влак № 6623 от София за Кюстендил;

• Крайградският пътнически влак № 50263 от София за Дупница, който тръгва в 14:00 ч., ще се движи по обичайното си разписание до гара Долни Раковец, откъдето ще заминава с 18 минути по-късно от досегашния си график, т.е. в 15:49 ч. От гара Делян до гара Дупница пътниците от този влак ще бъдат превозвани с автобуси.


За подробна информация клиентите на „Български държавни железници" ЕАД могат да се обръщат към гишетата „Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.